Nasjonale Talenter

Utdrag fra Wikipedia

Audition
Det ble gjennomført flere auditioner i ulike byer rundt om i Norge, der dommerne trykker på knapper. Knappene kan kun trykkes en gang hvis dommeren har sett nok, og når alle tre dommerne har trykket, må opptredenen stoppe. Den første auditionen skjer med, i motsetning til Idol, en opptreden foran et publikum, som sitter sammen med dommerne. Når opptredenen er ferdig eller stoppet, gir dommerne tilbakemelding, og bestemmer om artisten skal videre eller ikke. Publikum ble oppfordret til å gi sin mening (som oftest gjennom jubling eller buing mot dommerne).

Semifinaler og finalen
De siste showene ble alle gjennomført på direktesending, med semifinaler og en finale. I 2008 inneholdt hver semifinale 8 opptredener, der to ble sendt videre etter stemmer fra fjernsynsseerne. Den med fleste stemmer gikk direkte til finalen, mens dommerne kunne velge mellom 2. og 3.-plassen blant stemmene, og sende denne artisten videre til finalen. Dommerne kunne i semifinalene, som ved auditionene bruke sine knapper til å trykke, hvis de mente opptredenen ikke var bra nok.

https://no.wikipedia.org/wiki/Norske_Talenter

Posted in R&D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *